Skip to main content

Ta kontakt med digitalt@fagbokforlaget.no for å få tilgang til denne ressursen

Eller logg inn

Mat fra havet

Verkstedet forsiden

Spis mer fisk! Du kan steke, bake, woke – eller hva med å lage dine egne fiskepinner?

Ovnsbakt torsk med grønnsaker

Wok med laks og grønnsaker

Pannesteking av fisk

Trekke fisk

Panering av fisk – hjemmelagde fiskepinner

Kompetansemål
  • planlegge og bruke egne redskap, teknikker og matlagingsmetoder til å lage trygg og bærekraftig mat som gir grunnlag for god helse
  • bruke sansene til å vurdere kvaliteten på matvarer, utforske og kombinere smaker i matlagingen og forbedre oppskrifter, menyer og anretning av mat
  • lage mat fra norsk og samisk kultur og fra andre kulturer og sammenlikne og utforske råvarer og matlagingsmetoder som blir brukt i ulike matkulturer
  • vise gjennom matlaging og måltid hvordan identitet og fellesskap blir formidlet i ulike kulturer